Skip to the content

hytteost

Ernæring

Du finder hytteost i midten af madpyramiden sammen med mejeriprodukterne. Hytteost har et højt indhold af protein, som er byggesten til dine muskler og væv og som gør din krop mæt. Hytteost er magert, dvs. det indeholder ikke ret meget fedt. Hytteost er en god kilde til vitamin B12, som styrker dine nerver. Samtidig er der et højt indhold af mineralerne kalk, fosfor, jern og kalium, som styrker dine knogler og dit blodomløb.

Anvendelse

Hytteost er værdsat for sin syrlige, men milde smag og for sin særprægede grynede konsistens. Hytteost er en fedtfattig friskost lavet på skummetmælk. Sommetider er der tilsat lidt fløde for at gøre smagen blødere. Et par skefulde hytteost frisker op på bagekartoflen eller i en sandwich. Brug hytteost i brøddej, tærter og cheese cakes. Eller sæt dit eget præg på hytteosten. Vend f.eks. hakkede rødløg, purløg, tomater og krydderurter i. Nyd hytteost til røget laks, til avocado, på et stykke brød eller med frugt som mellemmåltid.

Opbevaring

Hytteost bør opbevares i køleskabet i den købte emballage. Hytteost kan holde sig ca. 5-6 dage efter åbning. Husk altid at benytte en ren ske når der tages af osten. Det er med til at forlænge holdbarheden. Du kan ikke fryse hytteost.